În perioada 10-13 octombrie, angajații Poliției de Frontieră au frecventat un curs de instruire organizat de Poliția de Frontieră Franceză, prin intermediul Ambasadei Franței la București, comunică 24H.MD.

Pe parcursul orelor de curs, participanții au avut oportunitatea preluării experienței colegilor francezi în diferite domenii de activitate. Trainerii au prezentat informații generale privind profilarea și identificarea impostorilor, cât și au specificat tehnologiile noi în confecționarea documentelor.

La fel, au fost evidențiate caracteristici a biometriei în actele de călătorie și punctate metodele de depistare și examinare a documentelor de călătorie false.

Ședințele de lucru au finalizat cu menționarea fiecărui angajat al Poliției de Frontieră cu certificate de participare.

Totodată, în contextul instruirilor desfășurate, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a avut o întrevedere cu formatorii cursului, Patrice Capderroque, ofițerul de legătură pe migrație pentru Republica Moldova si Romania, și Charles Hainne, expert în identitate și fraudă documentară din cadrul Direcției zonale Nord a Poliției de Frontieră Franceză.

Cu acest prilej, Fredolin Lecari a mulțumit partenerilor francezi pentru susținerea instituției în dezvoltarea capacităților profesionale, ținând cont că Poliția de Frontieră pune accent mare pe îmbunătățirea componentei operaționale.