Până pe 16 ianuarie curent, familiile cu copii şi persoanele cu nevoi speciale vor trece frontiera prin banda destinată Corpului Diplomatic. Pentru informarea participanților la trafic au fost instalate panouri ce indică direcția de deplasare. Acţiunea face parte din setul de măsuri destinate fluidizării traficului, desfăşurate de poliţiştii de frontieră.

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, citate de Moldpres, până la finele sărbătorilor de iarnă, polițiștii de frontieră vor activa la capacitate maximă pentru a reduce timpul de așteptare la controlul de frontieră și a evita formarea cozilor în punctele de trecere.

Astfel, fluxul de persoane și mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 de ore. În cazul unor majorări de trafic înainte de Crăciunul pe stil vechi, va fi suplimentat numărul polițiștilor de frontieră, vor fi utilizate toate benzile disponibile într-un punct de trecere și va fi mărit numărul echipamentului special de control.

Pentru a evita incidentele la frontieră, poliţiştii recomandă cetăţenilor să verifice valabilitatea și statutul documentelor de călătorie, iar dacă planifică să călătorească cu copii minori să se asigure că au perfectat documentele necesare. În cazul unei călătorii cu mijlocul de transport, conducătorul auto trebuie să dețină permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum şi asigurarea auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.