Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie al r-lui Râşcani şi şeful serviciului poliţie criminală a aceluiaşi inspectorat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru neglijenţă în serviciu.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în iunie 2016, primind o sesizare telefonică cu privire la dispariţia a doi tineri din mun. Bălţi, poliţiştii nu au întreprins acţiunile necesare în vederea căutării persoanelor dispărute, cadavrele cărora au fost depistate ulterior în raionul Rîşcani, fapt ce a generat tergiversarea depistării infracţiunii.

Procurorii au stabilit că poliţiştii nu au organizat transmiterea orientărilor persoanelor dispărute fără veste şi a unităţii de transport cu care se deplasau, nu au organizat chestionarea operativă a martorilor oculari în vederea stabilirii circumstanţelor dispariţiei victimelor, nu au examinat toate versiunile în legătură cu persoanele dispărute şi nu au extins numărul persoanelor bănuite ce urmau a fi verificate în legătură cu circumstanţele cazului.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată, dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 2 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.