Incendiul care a avut loc în sectorul Ciocana, la data de 11 noiembrie curent, și a luat viața a două persoane, printre care și pompierul Ivan Nagailîc, a fost reflectat în emisiunea de satiră de la postul de televiziune Jurnal TV, „Ora de ras”.

Acest fapt i-a nemulțumit pe pomperii și salvatorii din Republica Moldova. Astfel, Dmitriy Polscin, din numele colegilor săi, a adresat un mesaj de indignare, pe pagina sa de Facebook,  la adresa emisiunii.

„Noi pompierii și salvatorii din toată țara ne declarăm indignarea pentru faptul că decesul colegului nostru Eroul Ivan Nogailîc a fost transformat într-un subiect al unei emisiuni de satiră și umor. De asemenea, regretăm să constatăm că memoria unui adevărat erou post-mortem este dezonorată public la un post tv, în fața poporului pe care el l-a servit cu demnitate”, a scris Dmitriy Polscin.

Totodată, Dmitriy Polscin atenționează faptul că prezentatorii Anatol Durbală și Constantin Cheianu trebuie sancționați.

„Din acest motiv facem un apel către dumneavoastră și către întreaga societate să luați atitudine alături de noi față de asemenea surse media din țară care, din diferite interese, au încercat să își bată joc de drama și suferințele familiei pompierului căzut la datorie, în urma incendiului petrecut în sectorul Ciocana din Chișinău. Noi considerăm că asemenea derapaje trebuie sancționate categoric, pentru că ele amenință însăși morala societății noastre”, mai notează Polscin.

El mai spune că „Eroul Ivan Nogailîc a decedat salvând vieți umane, a decedat lăsând în urmă familia, mama, fratele, soția și cele două fetițe gemene de doar 3 ani. Noi am pierdut un coleg, un frate, un camarad. Iar jurnaliștii de la Jurnal Tv au pierdut simțul realității și bunul simț, au făcut o batjocură din suferința familiei lui Ion Nogailic

În emisiunea Ora de ras de la Jurnal Tv, spectatorii nu au văzut un show de divertisment, ci au urmărit cum două persoane, intitulate jurnaliști, murdăresc cu cinism suferința oamenilor, lacrimile oamenilor dragi care-l plâng pe Ivan, doar pentru a-și hrăni propriile obsesii.

Aceștia au dat dovadă că nu mai au nimic sfânt, nici măcar decesul unui erou. Or, cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, astfel de lucruri sunt extrem de periculoase pentru o societate.

Noi suntem militari și datoria noastră este să salvăm vieți omenești, să ajutăm în clipe dificile, riscând cu viața noastră. Nu suntem niciodată siguri dacă ne vom întoarce teferi de la o chemare sau alta, dar mergem conștienți la acest pas, având familii dragi acasă. Nu dorim nimănui să treacă vreodată prin suferințele familiei Nogailîc, sau prin batjocura jurnaliștilor de la Jurnal TV”.