Maia Sandu și Andrei Năstase nu au reușit să-i convingă nici măcar pe propriii participanți la mitingul de duminică pentru menținerea actualului sistem corupt de vot. Unii manifestanți au venit la mitingul opoziției cu pancarte și mesaje în favoarea modificării sistemului electoral.

Este cazul și unui bărbat care a afișat o pancartă cu un mesaj 100% pentru schimbarea sistemului de vot. „Vot direct pentru gospodari, NU liste de potlogari”, a scris acesta la mitingul la care a fost chemat să strige împotriva modificării sistemului electoral bazat pe alegerea deputaților pe liste de partid aprobate de liderii de formațiuni politice în funcție de aportul financiar pe care îl aduce fiecare deputat.

Mesajul acestui om pare să confirme unele informații vehiculate că mulți participanți la mitingul de duminică al opoziției au fost plătiți să vină la protest. Unii din ei nici nu au știut unde vină și ce trebuie să facă. În schimb alții au venit, dar și-au exprimat propriul punct de vedere, scrie hotnews.md.

Amintim că duminică, în paralele cu protestul  organizat la Chișinău, în trei center raionale – Ialoveni, Cahul și Edineț au fost organizate manifestații în favoarea schimbării sistemului electoral la care au particpat un număr mult mai mare de oameni – peste 30 de mii, potrivit datelor oferite de poliție.

votun votun2