Fruntașii PPDA tratează cu scepticism propunerea liderului grupului PRO Moldova, Andrian Candu, de constituire a unui bloc proeuropean în Parlament. Deputații Alexandru Slusari şi Igor Munteanu susţin că Andrian Candu nu are autoritate morală de a propune un bloc şi îi reamintesc acestuia de legăturile cu oligarhul Vlad Plahotniuc.

“Eu cred că domnul Candu nu este cea mai bună figură în jurul căruia noi putem să constituim ceva. Dacă domnul Candu crede că cineva a uitat despre trecutul lui glorios lângă Plahotniuc, dânsul greșește amarnic”, a declarant Alexandru Slusari pentru TV 8. “Faptul că el acuma se luptă cu această majoritate și vorbește despre alt guvern, nu este altceva decât repetarea ideilor opoziției autentice. Toți deputații care vor binele acestei țări trebuie fără condiționări să sprijine alt guvern pro-european. Acest guvern nu poate să fie creat în jurul domnului Candu”, a mai spus Slusari.

De aceeași părere este şi colegul său de fracțiune, Igor Munteanu.

“„Nu cred că domnul Candu are autoritatea morală de a propune un bloc. Pot fi discuții politice, important este să știe ce își dorește. Noi am criticat permanent erorile grave ale Guvernului Chicu, și pe partea economică, politică, dar atunci când vorbim despre o schimbare a acestui cabinet trebuie să ne punem întrebarea pe ce fundament „s-ar așeza” această alternativă politică”, a declarat Igor Munteanu.

În același timp, Partidul Politic „Șor” a declarat astăzi că devine parte componentă a „blocului antiguvernamental” anunțat astăzi de liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu.