Prim-ministrul Pavel Filip, în debutul ședinței de astăzi a Executivului, a readus în atenţie subiectul privind alimentaţia în instituţiile educaţionale, după ce s-a constatat că situația la acest capitol nu s-a schimbat radical, iar într-o grădiniță din capitală au fost înregistrate cinci cazuri de infecții alimentare și enterocolite.

“Am semnat o Dispoziție privind crearea unui grup de lucru, sub conducerea viceprim-ministrului Gheorghe Brega și rugămintea mea este ca până săptămâna viitoare să venim cu o analiză mai profundă. Putem găsi scuze și justificări de fiecare dată, dar realitatea ne vorbește despre nereguli în sistem. Este foarte important să luăm toate măsurile ca asemenea lucruri să nu se mai repete pe viitor”, a declarat Premierul.

Astfel, grupul creat va identifica persoanele ce se fac vinovate pentru încălcările depistate și va prezenta propuneri concrete de modificare a cadrului legal ce reglementează acest domeniu.

Amintim că, în urma controalelor efectuate la indicaţia Prim-ministrului, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Educației și Serviciul de sănătate publică a Ministerului Sănătății au raportat despre rezultatele analizei efectuate privind alimentația în instituțiile de învățământ, fiind intentate dosare penale.