Premierul Pavel Filip cere corectitudine maximă în cazul licitaţiilor care vizează proiectul “Drumuri bune pentru Moldova”. În cadrul şedinței de astăzi a Guvernului, Pavel Filip a declarant că nimeni nu trebuie să pună la îndoială transparenţa procesului. 

“Au avut loc primele licitaţii în cadrul programului “Drumuri bune pentru Moldova”. Ieri s-au desfăşurat şase dinre ele, astăzi – trei: pentru Straseni, Edineţ şi Râşcani. Trebuie să efectuăm în termen aceste lucrări, deoarece timpul este prețios, Până în data de 26 aprilie să terminam cu licitațiile şi în trei săptămâni să fie semnate contractele. Nu vreau sa existe elemente care să pună la îndoială corectitudinea cheltuirii banilor publici”, a declarant Pavel Filip, citat de hotnews.md.

Reamintim că Executivul a demarat licitațiile pentru selectarea agenților economici care vor repara străzile în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Pentru o singură regiune teritorial-administrativă, va fi selectată o firmă, care va renova traseele din toate satele.

Programul “Drumuri bune pentru Moldova” prevede repararea, până la sfârşitul acestui an, a peste 1200 de kilometri de drumuri în satele din țară. Proiectul a fost anunțat de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, iar suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei. Din anul viitor, proiectul urmează să fie extins la nivel de centre raionale.