Unele instituții media, fiind orbite de lumânarea cu care tot caută subiecte cu care să blameze activitatea Guvernului, nu văd nici lipsa de logică în cele publicate de către ei și informațiile pe care le prezintă. Astfel a comentat premierul Pavel Filip falsurile promovate de Ziarul de Gardă, care a scris că autoritățile de la Chișinău au anulat demersul formulat la ONU de retragere a trupelor rusești de pe teritoriul țării.
”Republica Moldova rămâne fermă și consecventă în solicitarea sa de a include pe agenda Adunării Generale a ONU a acestui subiect, de retragere a forțelor militare de pe teritoriul său. Eu cred că unii sau unele instituții media fiind orbite de lumânarea cu care tot caută subiecte cu care să blameze activitatea Guvernului nu văd nici lipsa de logică în cele publicate de către ei și informațiile pe care le prezintă. Pentru că de altfel cum poți să înțelegi că se solicită excluderea unui subiect  de pe ordinea de zi care nici nu a fost inclus, de fapt”, a spus Pavel Filip în debutul ședinței Guvernului.
Șeful Executivului a reiterat că Republica Moldova a cerut doar ca subiectul dat să fie examinat mai târziu, ca să-și asigure o susținere mai mare. ”Este o abordare tactică pentru că atunci când nu ești sigur că nu ai toate voturile necesare și este pericolul să ai un rezultat negativ. Eu nu vreau să vin cu alte detalii din strategia pe care o are Republica Moldova, doar să vă spunem că noi suntem ferm absolut de a include acest subiect pe ordinea de zi”, a spus Pavel Filip.
Prim-ministrul și-a exprimat indignarea că manipularea este făcută pe banii donatorilor, care oferă finanțări presei ca să informeze cetățenii. ”Și mai trist este că unele din aceste instituții media primesc bani de la Uniunea Europeană, primesc bani de la Statele Unite ale Americii, tocmai pentru a informa obiectiv cetățenii Republicii Moldova. Dar ei nici măcar nu se trudesc să verifice dacă aceste informații sunt corecte. O să spun și numele acestei instituții care a pornit cu toată această isterie falsă. Nu aș fi spus numele acestei instituții dacă ei nu continuau și după precizările Ministerului de Externe la acest subiect să continue să dezinformeze cetățenii. Este vorba de Ziarul de Gardă”, precizat șeful Executivului.