Premierul Pavel Filip va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 27-30 noiembrie. În cadrul vizitei va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni de rang înalt. Pe agenda discuţiilor vor fi realizările şi prioritățile de activitate ale Guvernului.

Agenda discuțiilor prim-ministrului Filip cu oficialii europeni va viza rezultatele obținute în implementarea Acordului de Asociere și prioritățile Guvernului Republicii Moldova pentru perioada următoare.

De asemenea, vor fi abordate subiecte privind relațiile moldo-comunitare în domeniul energetic şi suportul macrofinanciar din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

„Este o vizită, din punctul meu de vedere, foarte importantă pentru că o facem după 10 luni de guvernare şi vom avea posibilitatea să trecem în revistă cele realizate pe dimensiunea relațiilor RM-UE”, a menţionat Pavel Filip.

Pe parcursul vizitei, prim-ministrul va avea întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Martin Schulz şi președintele Consiliului European, Donald Tusk. Totodată, Pavel Filip se va întâlni cu mai mulţi comisari europeni, inclusiv Federica Mogherini şi Johannes Hahn.