Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei, aflat în Moldova. Cei doi au discutat mai multe subiecte, printre care și securitatea în regiune. Plahotniuc a menționat că Estonia a fost și rămâne a fi un partener important al Moldovei și un model privind buna funcționare a statului.

„Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu domnul Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei la Chişinău. În cei 25 de ani de relaţii diplomatice, Estonia a fost un partener important al Republicii Moldova şi un model în materie de reforme şi funcţionare a statului.

Suntem încrezători că securitatea în regiune va rămâne o prioritate a Estoniei, iar un punct important al mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi reprezentat de consolidarea relaţiilor între UE şi ţările Parteneriatului Estic”, a scris președintele PDM, Vlad Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

Întrevederea dată este una importantă pentru țara noastră, în contextul în care Estonia deține actualmente președinția Uniunii Europene, dar și faptul că Moldova întreprinde mai multe acțiuni în vederea apropierii de UE.