Președintele Asociației MĂR, Aneta Zasaviţchi este supărata pe deputații care au cerut Curții Constituționale suspendarea ori blocarea ajutorului pentru HoReCa, transmite 24h.md.

„Vreau să îl adresez deputaților care au provocat suspendarea legii asumate de către Guvernul Republicii Moldova pentru dubla batjocoră față de sectorul HoReCa din ultimul an și pentru taxele locale la care de azi încep să curgă penalități, și pentru acel ajutor de 2775 lei șomerilor. Țara arde, da cineva caută dividende politice…”, a scris Zasaviţchi, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, la solicitarea deputaților PAS, PPDA și a grupul Pro Moldova, Curtea Constituțională a suspendat Legea, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Documentul prevedea un șir de ajutoare pentru cetățeni și agenți economici pe timp de criză. Ulterior, Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit de urgență pentru a decide totuși acordarea ajutorului cetățenilor pe timp de criză.

Amintim că în vara lui 2019, Guvernul condus de Maia Sandu a majorat cota TVA pentru HoReCa de la 10% la 20%. Această acțiune a stârnit atunci critici dure la adresa Executivului.