Președintele comunității găgăuze din Moldova, Nicolai Terzi, susține inițiativa lansată de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și s-a exprimat în favoarea introducerii sistemului mixt de vot în țară, deoarece “societatea este gata pentru schimbări”, potrivit gagauzinfo.md.

În cadrul celei de-a doua runde de audieri în privința modificării sistemului electoral din Moldova, co-președintele Consiliului de Coordonare a organizațiilor etno-culturale, președintele comunității găgăuze din Moldova, Nicolai Terzi, s-a expus în favoarea introducerii sistemului mixt de vot.

“Societatea noastră este gata pentru schimbări. Procesul a fost lansat, indiferent de riscurile pe care le prezintă. Cineva spune că acesta prezintă un risc doar pentru opoziție, însă consider că e valabil și pentru guvernare. Toate țările experimentează. Reieșind din necesitatea de a nu permite degradarea partidelor, precum și din posibilitatea diasporei și a cetățenilor din regiunea transnistreană, consider că sistemul mixt ar fi mai binevenit”, a declarat Nicolai Terzi.

De asemenea, acesta consideră  Găgăuzia ar trebui să aibă reprezentanții săi în Parlament.