Președintele Igor Dodon, lidera PAS Maia Sandu și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, conduc în topul celor mai populari politicieni din Republica Moldova. Potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, pentru Igor Dodon ar opta 41,4 la sută din respondenții cu o opțiune clară de vot. Pentru Maia Sandu se pronunță 10.9 la sută din cetățeni, aceasta fiind urmată la o distanță mică de Vlad Plahotniuc – 10,5%.

În clasament urmează liderul PPDA Andrei Năstase – 7,5 la sută, lidera PSRM Zinaida Greeanîi – 7,3%, liderul „Partidului Șor” Ilan Șor cu 6,4 la sută din sufragii, premierul Pavel Filip – cu 3,3 la sută, secretarul general al PSRM Ion Ceban cu 3%, președintele PCRM Vladimir Voronin – 2,7 la sută, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah – 2,2 la sută, liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi – 2,1 la sută, președintele PL Dorin Chirtoacă – 1,1%.

Sondajul  Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova cu tema “Situaţia socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației” a fost realizat pe un eșantion de 1.189 persoane, în perioada 1-10 mai. Marja de eroare este de 3 la sută.