Moldova poate conta pe tot sprijinul României, care este interesată ca lucrurile în țara noastră să meargă bine. Declarația a fost făcută de către președintele țării vecine, Klaus Iohannis, la întrevederea cu șeful Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu. Liderul de București a salutat eforturile guvernării, care aduc rezultate vizibile pentru binele țării.
“Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a declarat președintele României.
În timpul discuției de la Palatul Cotroceni, Klauss Iohannis și Andrian Candu au trecut în revistă ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova și alte aspecte de politică externă, dar și internă.
“Suntem europeni, iar vocația noastră este de a fi în Uniunea Europeană. Să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Vă mulțumim pentru susținere”, a declarat șeful Legislativului moldovean.
Andrian Candu și Klaus Iohannis au discutat și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru în România, unde a participat la summit-ul Aspen Energy și a avut o întrevedere cu președinții celor două Camere ale Parlamentului României.