Parlamentul și Guvernul continuă să muncească pentru implementarea reformelor asumate, astfel încât anul 2017 să devină un an al progresului, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu E.S. Lucy Rebecca Joyce, Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova.

Potrivit lui Andrian Candu, Președintele ales va trebui să conlucreze cu majoritatea parlamentară și cu Guvernul pe agenda de reforme și alte chestiuni de importanță națională. Totodată, el a declarat că indiferent de poziția șefului statului echilibrul instituțional va fi păstrat în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a reiterat determinarea autorităților de a continua cooperarea cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia. Platforma de colaborare cu deputații din autonomie va relua lucrul imediat după validarea mandatului deputaților din Găgăuzia. De asemenea, Andrian Candu a spus că Parlamentul va asigura în continuare suport Guvernului în procesul reglementarea diferendului transnistrean. În context, dânsul a menționat aportul platformei parlamentare pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

La rândul său, E.S. Lucy Rebecca Joyce, Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în RM, s-a declarat impresionată de viteza și complexitatea reformelor promovate în ultimul an. În special au fost menționate schimbările din legislație care au consolidat capacitățile Băncii Naționale a Moldovei. Totodată, dânsa a menționat că sunt încă multe lucruri de realizat , iar Republica Moldova poate conta pe suportul Marii Britanii.