Președintele Parlamentului, Andrian Candu, îi cere șefului statului, Igor Dodon, să nu încalce Constituția și să semneze legile revotate de Parlament. Potrivit lui Candu, la ședința specială a Parlamentului, organizată joia trecută, opoziția a organizat un show de prost gust și în loc să dezbată proiectele de lege și să le revoteze, s-a dat în spectacol, iar unele fracțiuni au părăsit sala de ședințe.
Parlamentul s-a convocat săptămâna trecută într-o ședință specială, la care a votat repetat legile pe care șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să le promulge. Este vorba despre 12 documente, printre care legea cu privire la combaterea terorismului, legea privind reforma Academiei de Științe, legea cu privire la energetică sau legea tichetelor de masă.
”Astăzi am semnat legile votate în Parlament, și le-am transmis lui Igor Dodon. El este obligat sa le promulge a doua oară. Sperăm că dumnealui va respecta Constituția. Fiecare instituție trebuie să respecte legea și Constituția”, a mai spus Andrian Candu.
Șeful Legislativului a precizat că refuzul președintelui de a promulga aceste legi afectează mai multe sectoare de activitate, înseamnă timp și bani pierduți, greutăți în implementarea Acordului de Asociere cu UE și împiedicarea implementării reformelor demarate de către Guvern.