Președintele țării, Igor Dodon, a mers într-o vizită de lucru în nordul țării. Șeful statului a vizitat întreprinderea agricolă „Valea Sofiei” din satul Sofia, raionul Drochia. Este o gospodărie multifuncțională, specializată pe cultivarea grîului, orzului, porumbului și a florii soarelui, pe o suprafață̆ totală de trei mii de hectare. De asemenea, aici este construit un grajd pentru vite și mai este planificată cultivarea tutunului. Igor Dodon a discutat cu Ion Babără, conducătorul întreprinderii și a reiterat disponibilitatea conducerii țării de a susține agenții economici.

Tot astăzi, președintele țării a avut o întrevedere cu președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean. „Am asigurat autoritățile locale de faptul că proiectele sociale și cele de infrastructură care au fost planificate, vor fi realizate și am promis că voi oferi sprijin în soluționarea problemelor raionului”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon l-a vizitat pe Dmitrii Corolenco, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 93 de ani. Președintele i-a înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii. Ulterior, Igor Dodon a vizitat Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din oraș.