Prețurile în industrie s-au majorat în februarie față de ianuarie cu 1,2%, iar față de februarie 2021 – cu 19,3% și față de decembrie – cu 4,9%.
Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, în industria extractivă prețurile producătorului s-au majorat într-o lună cu 1,1%, față de februarie anul trecut – cu 13,2%, iar în comparație cu decembrie – cu 4,7%.
În industria prelucrătoare, în luna februarie prețurile s-au majorat cu 1,3%, în comparație cu februarie anul trecut – cu 13,0% și față de decembrie – cu 2,8%.
În sectorul energetic, în luna februarie prețurile s-au majorat față de ianuarie cu 0,1%, față de februarie 2021 – de 2,1 ori și față de decembrie 2021 – cu 26,9%.
În luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, prețurile producătorului la Principalele Grupe Industriale au evoluat în felul următor: în industria bunurilor intermediare (excepție energie) prețurile s-au majorat cu 3,0%, în industria bunurilor de uz curent – cu 0,8%, în industria bunurilor de folosință îndelungată și la activități și bunuri legate de energie – cu câte 0,1%.Totodată, în industria bunurilor de capital prețurile au rămas la nivelul lunii ianuarie.
Totodată, în luna februarie comparativ cu luna decembrie prețurile s-au majorat la activități și bunuri legate de energie cu 26,6%, în industria bunurilor intermediare (cu excepție energie) – cu 5,6%, în industria bunurilor de uz curent – cu 2,0%, în industria bunurilor de capital – cu 0,6% și în industria bunurilor de folosință îndelungată – cu 0,2%.