Mai multe persoane care au ridicat construcții ilegale pe spații obținute abuziv, mai ales în zonele verzi ale capitalei, vor fi obligate să restituie administrație locale proprietățile acaparate abuziv. Primăria municipiului Chișinău intenționează să se adreseze în judecată. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul ședinței operative a municipalității.

Potrivit Radio Chișinău, cele mai multe terenuri pe care autoritățile locale vor să le recupereze sunt în parcul silvic „Schinoasa”, pe străzile Calea Ieșilor, Șoseaua Muncești, Șciusev, stradela Hruşcă și strada Bugeacului.

Primăria municipiului Chişinău anunță că va sesiza organele de drept asupra cazurilor menţionate pentru a solicita înlăturarea obstacolelor la folosirea terenurilor aflate în proprietate municipală şi eliberarea celor ocupate abuziv.

La fel, în cadrul ședinței s-a discutat și subiectul gheretelor nefuncționale sau care nu mai au autorizație. Acestea urmează să fie evacuate. La fel, gheretele vor dispărea de pe bulevardele capitalei, acestea fiind reamplasate pe străzi adiacente sau în curțile blocurilor.

Sursa: Timpul.md