Pentru sâmbătă, 25 septembrie, locuitorii capitalei sunt invitaţi la o acţiune amplă de salubrizare a oraşului. Primarul general, Ion Ceban, a lansat apelul pe pagina sa de facebook.

,, Sâmbătă, angajații preturilor, direcțiilor vor dedica o zi pentru a se alătura muncitorilor și a face curat în Chișinău. Îndemnăm toți locuitorii, angajații structurilor de stat, din Guvern și Parlament, să se alăture acestei campanii organizate de Primăria Chișinău. Ca și anul trecut, vom participa la mai multe acțiuni de salubrizare, după care vom demara campania de sădire a arborilor”, a scris primarul general.

De menţionat că pe parcursul anului trecut structurile municipale au plantat circa 70 de mii de copaci, iar acţiunile de sădire a arborilor va continua şi în această toamnă.

,,În prezent, avem zeci de proiecte de infrastructură în fiecare sector, urmează să ducem la bun sfârșit amenajarea fiecărui proiect, după care urmează și plantarea arborilor la acele obiective, unde sunt puțini pomi. Țin să menționez că în acest an comparativ cu anii precedenți, locuitori sunt mai receptivi, mai implicați in menținerea curățeniei. Mulţumesc tuturor pentru dragostea faţă de Chişinău!, a adăugat, Ion Ceban.

Campania municipală de salubrizare de toamnă a fost lansată la începutul săptămânii.