Aproximativ 15 echipe de drumari, angajați ai serviciilor publice, dar și ai companiilor private sunt implicate în lucrările de reparație a drumurilor din capitală și de acoperire a gropilor formate după perioada de iarnă. Despre aceasta a anunțat primarul interimar general Silvia Radu care a mers să inspecteze personal cum are loc procesul și dacă sunt respectate toate normele.

„Am venit în control, așa cum o fac, de fapt în fiecare zi. Este important să meargă lucrările care au demarat așa cum a fost decis, în toate sectoarele. Pregătim orașul de sărbătorile de Paști, de Paște Blajinilor, și nu întrerupem lucrările de reparație a drumurilor absolut în toate sectoarele din orașul Chișinău. După cum vedeți, se muncește. V-am zis că au fost angajate companii care nu sunt municipale, dar au fost angajate prin concurs și sper eu ca aceste lucrări să se termine până în vară, când o să începem deja lucrările capitale de reparație”, a declarat Silvia Radu jurnaliștilor, scrie politics.md.

Astăzi drumarii lucrează concomitent în 4 sectoare a capitalei:

–  În Centru – pe străzile București, Dimitrie Cantemir și bd. Iuri Gagarin

–  La Buiucani – pe strada Calea Ieșilor

–  La Ciocana – pe strada Meșterul Manole

–  La Râșcani – pe străzile Socoleni, Calea Moșilor și Ceucari.

Amintim că potrivit planului de reparații, aprobat de primărie, în prezent au loc lucrările de curățare și plombare a gropilor formate în urma ploilor și ninsorilor. Odată cu venirea verii vor demara lucrările de reparație capitală a drumurilor, pentru acestea fiind deja repartizat bugetul necesar.

Primăria va continua să anunțe zilnic străzile pe care vor avea loc lucrările pentru a reduce incomoditățile create șoferilor.