Președintele PDM, Marian Lupu, a fost înaintat de către formațiunea pe care o reprezintă drept candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Acesta asusținut un briefing de presă în care și-a prezentat viziunile politice înainte de a intra în campania electorală.

„Trebuie să aducem Moldova la nivelul standardelor civilizate, în toate privințele, pentru ca oamenii să recapete speranța și încrederea. Iar acest lucru este posibil numai dacă implementăm standardele și modelele europene. E nevoie de locuri de muncă, mai multe, mai sigure, bine plătite. Moldova trebuie să ajungă la prosperitate economică. Suntem obligați să găsim resursele de investiții, tehnologii, de bune practici pentru a crea condiții civilizate pentru angajați”, a declarat Lupu.

Liderul PDM a reconfirmat faptul că integrarea europeană este și va rămâne prioritatea numărul 1 a guvernării de la Chișinău, fiind singura cale pentru ca țara să se dezvolte și să devină mai prosperă. „Proiectul european pentru Republica Moldova este prioritatea noastră majoră. El reprezintă unica cale de modernizare a țării în toate domeniile: economic, social, politic, democratic, cultural. Acordul de Asociere RM-UE este pro-Moldova și în beneficiul Moldovei și nicidecum nu este îndreptat împotriva dezvoltării și consolidării relațiilor de colaborare și cu partenerii noștri din Est: Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia ș.a.”, a menționat Președintele PD, Marian Lupu.

Nu în ultimul rând, acesta a enumerat principalele domenii în care conducerea Moldovei trebuie să lucreze și să depună eforturi maxime, pentru a asigura stabilitate în țară și o dezvoltare durabilă. „Este obligația noastră de a tripla eforturile în ce privește:

–      creșterea prosperității, a economiei în Republicii Moldova și crearea locurilor de muncă;

–      asigurarea condițiilor sociale pentru familiile din țara noastră, mai ales pentru femei și copii;

–      eradicarea flagelului corupției;

–      modernizarea țării și a serviciilor publice pentru cetățeni la toate nivelurile”, a subliniat Lupu.