Polițiștii de frontieră au contracarat o tentativă de transportare ilicită a unui lot de produse cosmetice peste frontiera de stat, transmite 24H.MD.

În seara zilei de 23 noiembrie, în jurul orei 18:30, pe direcția ieșire din R. Moldova s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism Volkswagen Scirocco, înmatriculat în Ucraina. Conducătorul auto, un cetățean ucrainean, și conaționala acestuia în calitate de pasager, se deplasau din Republica Moldova în țara de baștină.

În conformitate cu procedurile de control, echipa mixtă a supus unitatea de transport unor verificări. În rezultat, în gentile personale au fost depistate diverse produse cosmetice, dar și suplimente nutritive. Pentru tot lotul de bunuri, persoanele nu au putut prezenta documente de posesie.

În aceste condiţii, organul vamal a recurs la confiscarea mărfii, iar cazul este în continuare investigat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării conform prevederilor legale.  Mărfurile sunt supuse examinărilor de rigoare pentru a determina valoarea exactă.