Participarea mai activă a cetățenilor din Transnistria la vot se explică printr-o campanie amplă de promovare, pe care a organizat-o liderul PSRM, Igor Dodon, explică șeful chipei de monitorizare a alegerilor a organizației Promo-Lex, Pavel Postică.

„Faptul că au venit mai masiv, se datorează eforturilor depuse în mare parte de candidatul Igor Dodon în a atrage aceste categorii de persoane inclusiv prin difuzare de publicitare și agitație care au favorizat alegătorii din regiunea transnistreană să se prezinte la vot”, a declarat Postică.

În același timp, Postică semnalează faptul că cetățenii din stânga Nistrului nu sunt implicați deplin în procesul electoral și nu li se oferă condițiile de votare. „Au fost puține secții deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană”, potrivit expertului.

Promo-Lex a estimat că au participat cel mult 17.600 de persoane, adică aproximativ 1% din numărul total de alegători, asta deși s zvonește că alegerile au fost fraudate, iar oamenii au fost aduși organizat.