Peste o mie de tineri au ieșit astăzi la protest în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), fiind nemulțumiți de rezultatele alegerilor și a modalității în care au fost organizate acestea în diasporă, informează moldpres.

Potrivit organizatorilor, alegerile au fost fraudate și organizate într-un mod defectuos, pentru că nu au ajuns buletine de vot pentru cetățenii din străinătate. De asemenea, aceștia se arată nemulțumiți de faptul că în regiunea transnistreană a fost transport organizat pentru alegători. Tinerii cer alegeri repetate sau revizuirea rezultatelor.

Totodată, protestatarii au solicitat demisia conducerii CEC și au întocmit mai multe petiții care vor fi transmise ambasadelor și instituțiilor de drept din țară, pentru a nu recunoaște alegerile.

Ieri, 13 noiembrie, în R. Moldova au avut loc alegeri prezidențiale, iar după validarea tuturor proceselor verbale liderul PSRM Igor Dodon a acumulat cele mai multe voturi, 53,18%, iar liderul comun al forțelor de dreapta PAS, PPDA și PLDM, Maia Sandu, a obținut 47,82%