Toate cele 51 de circumscripții uninominale, dar şi circumscripția națională,  care vor fi instituite la alegerile parlamentare din anul curent, vor avea plafon financiar diferit. Anunţul a fost făcut de Președintele CEC, Alina Russu, într-un interviu acordat Agenţiei Moldpres.

Potrivit sursei citate, CEC va stabili, în mod obligatoriu, un plafon pentru mijloacele financiare care pot fi folosite de către un concurent electoral în timpul campaniei electorale, desfășurate într-o circumscripție uninominală şi fiecare dintre aceste 51 de circumscripții va avea plafonul ei. „Vom avea un plafon financiar și pentru circumscripția națională”, a spus Russu.

Preşedintele CEC a specificat că participanţii la alegeri nu sunt beneficiari ai alocațiilor bugetare din partea statului. „Legea cu privire la partidele politice reglementează faptul că de subvenții bugetare pot beneficia doar partidele politice. De aceea, pentru a primi aceste subvenții din partea statului, se aplică două criterii – performanțele la alegerile parlamentare și din cele locale”, a opinat funcţionarul.