Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat dețin topul în preferințele cetățenilor. Potrivit celui mai mare sondaj realizat vreodată în Republica Moldova, pe un eșantion de peste 12 mii de persoane, aceasta sunt forțele politice care ar accede cu siguranță în viitorul Parlament.

PSRM ar acumula 39%, PAS – 15, iar PDM – 8 %, care este în continuare creștere, după cum au menționat autorii studiului. PCRM și PPDA sunt la limita pragului electoral, cu 6%, arată datele sondajului.

Premierul Pavel Filip a devenit unul din politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredere, clasându-se pe locul doi, după președintele Igor Dodon. Urmează liderul PAS, Maia Sandu.

Sondajul a fost efectuat de către una dintre cele mai prestigioase companii americane din domeniu, cu birouri în statele – Washington, DC, New York și California. Este vorba despre compania ”Lake Research Partners”, o companie specializată în cercetări publice și strategii politice, fondată în anul 1995. Specialiști cu înaltă calificare profesională activează în companie care, au oferit de-a lungul timpului consiliere pentru companii de advocacy, grupuri de sindicate, organizați neguvernamentale, companii private, fundații și agenții guvernamentale.