Lanțul de atacuri politice în adresa colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne, în aceste momente în care întreg efectivul se află pe prima linie de luptă cu pandemia, este o dovadă clară de lașitate din partea celor care pun interesul electoral mai presus decât viața oamenilor simpli, este răspunsul lui Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne, la acuzațiile PPDA privind pretinsa persecutare a fermierilor, transmite 24h.md cu referire la telegraph.md.

“Asistăm la un nou episod în care politicienii, de la înălțimea fotoliilor sale comode, atacă pe cei care non-stop patrulează orașele și satele Republicii Moldova pentru a păstra ordinea publică și depun toate eforturile să salveze cât mai multe vieți, la propiu și figurat, insistând pe respectarea măsurilor anti-pandemice.

Și asta în condițiile în care, la protestele din 16 decembrie 2020, au fost zeci și sute de cazuri de încălcare a ordinii publice în care poliția a purtat un dialog pașnic cu o bună parte dintre protestatarii care își cunoșteau drepturile, dar și obligațiunile. Am mers la preîntâmpinare până acolo unde permite legea. Asta pentru că nu ne dorim să fim un organ represiv, dimpotrivă, am pledat în permanență pentru un dialog constructiv.

Cei, însă, care au provocat intenționat situații în care au pus în pericol securitatea și ordinea publică, viața cetățenilor, inclusiv a polițiștilor la datorie, au deteriorat cu rea intenție proprietatea publică, trebuie să răspundă pentru faptele sale, cu respectarea tuturor drepturilor fundamentale. Așa ne cere legea.

Și legislatorii, care trebuie cel mai bine să cunoască buchia legii, preferă să-și folosească statutul pentru a face judecată pe propriul plac.

Pe această cale reconfirm că nu voi admite ca MAI și, în special colaboratorii din prima linie, să fie atrași în careva jocuri politice.

Totodată, vreau să mulțumesc efectivului implicat în păstrarea ordinii publice și aplicarea masurilor anti-pandemice”, a reacționat ministrul.

Amintim că PPDA a transmis astăzi, printr-o declarație, precum că fermierii care au protestat pe scările Parlamentului, în decembrie 2020, ar fi supuși unor persecutări.

“Platforma DA condamnă cu vehimența urmărirea penală a agricultorilor care au participat la protestele din anul trecut și își exprimă în continuare susținerea plenară producătorilor agricoli, care au dreptul constituțional și sunt capabili să se asocieze pentru a-și apăra interesele proprii, ale ramurii în general și, în consecință, ale oamenilor acestei țări, în aceste condiții dificile”, a transmis formațiunea condusă de Andrei Năstase.