În contextul prevenirii şi contracarării vânatului ilicit pe perioada sezonului de vânătoare, Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău efectuează razii profilactice conform sarcinilor trasate de către Inspectoratul General al Poliţiei.

Astfel pe parcursul zilelor de weekend, angajaţii Inspectoratelor de Poliţie a sectoarelor Râşcani şi Buiucani au verificat ariile de vânătoare ale comunelor Grătieşti, Truşeni şi or. Durleşti.  Colectivele de vânători au fost verificate de către poliţişti, privind regulile de port şi folosire a armelor de foc în timpul vânătoarei, dar şi perfectarea documentelor obligatorii în acest sens. Totodată aceştia au fost sensibilizaţi cu respectarea măsurilor de securitate în timpul vânatului, fiindu-le distribuite pliante informative.

De asemenea au fost desfăşurate razii în preajma lacului Ghidighici, după ce a fost sesizată Poliţia despre un eventual caz de pescuire ilegală pe lac. Ca urmare al verificărilor au fost depisate şi scoase la mal mai multe plase pentru pescuit. În acest context poliţiştii au iniţiat un proces contravenţional de investigaţii a cazului, întru identificarea şi sancţionarea persoanelor implicate cu amendă în mărime de la 200 lei până al 400 lei.