Moldova-Agroindbank a reacționat la reținerea de ieri a vicepreședintelui Comitetului de Conducere al băncii, în cadrul dosarului BNAA. Potrivit unui comunicat de presă difuzat azi se afirmă că ”în legătură cu informaţia cu privire la reţinerea unui membru al Comitetului de Conducere al băncii, în cadrul dosarului BNAA, BC „Moldova-Agroindbank”SA declară că este deschisă şi colaborează activ cu organele de drept în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor acestui caz, excluderii oricăror suspiciuni privind modul netransparent de guvernare a afacerilor bancare”.

BC „Moldova-Agroindbank”SA îşi exprimă convingerea că, în rezultatul anchetei desfăşurate, se va dovedi legalitatea acţiunilor băncii şi angajaţilor ei în relaţia cu BNAA.

Menţionăm că ieri, vicepreşedintele Comitetului de conducere al BC Moldova – Agroindbank a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA). Acesta este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Bancherul este bănuit de abuz de serviciu, fapt ce a cauzat BNAA prejudicii în proporţii deosebit de mari.

Potrivit datelor anchetei, abuzând de funcţia sa, vicepreşedintele băncii ar fi dat indicaţii ilegale subalternilor săi, cerându-le să admită  persoane neautorizate la gestionarea frauduloasă a conturilor bancare ale AO BNAA. Concomitent, făcând parte dintr-un grup criminal organizat, acesta, împreună cu alte persoane vizate în anchetă, ar fi prejudiciatBiroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule cu aproximativ 15 milioane de lei. Datele anchetei arată că scopul urmărit de grup ar fi fost însuşirea mijloacelor financiare ale BNAA.