Deși în raportul oferit de OFAC primarul general Ion Ceban nu figurează, presa manipulatoare l-a menționat pe edilul Ion Ceban în cadrul știrilor create de ei. Mai mult, nicio insituție media care a relatat acest subiect, nu a solicitat vreo reacție din partea lui Ceban sau din partea serviciului de presă.

Consiliera pe comunicare a edilului, Natalia Ixari, a venit cu o reacție către jurnaliști în acest sens. „Colegi, am citit și văzut la dvs mai multe știri, care nu au a doua părere. Mulțumesc Moldova 1, care cel puțin aseară a întrebat despre acel aliniat din raport, chipurile referitor la Partidul MAN, care de mult a fost anunțat că va fi creat, în rest au fost acuzații grave și directe”, a declarat Ixari.

Consiliera pe comunicare a mai adăugat că „Cineva a întrebat dimineață o reacție după ce știrile au fost publicate de ieri seara”, făcând trimitere la jurnalistul Cristina Jardan, care deține portalul de știri „Replica Media”, dar și este membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media, „Teleradio-Moldova”.

De precizat că soția lui Cristian Jardan, Auricăi Jardan, este consiliera președintelului parlamentului, Igor Grosu, lider PAS. Anterior ea a fost purtătoare de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Amintim că primarul general Ion Ceban a anunțat că va acționa în judecată mai mulți reprezentați de la Guvernare, dar și insituții media, după ce au venit cu acuzații false în adresa sa.