Moscova va răspunde adecvat la deciziile Chişinăului de a declara persona non grata cinci diplomaţi ruşi, iar această decizie este o provocare lansată împotriva cursului promovat de preşedintele Igor Dodon, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul rus de externe Grigori Karasin.

„Ne vom gândi la un răspuns adecvat, dar el urmează”, a precizat Karasin pentru agenție. Potrivit lui Karasin, „în orice caz, catalogăm această acţiune drept o provocare împotriva cursului de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale realizate de preşedintele Igor Dodon în ultima perioadă”.

„Este o veste foarte proastă pentru relaţiile bilaterale ale ţărilor noastre, iar acest lucru este bine înţeles de structurile care au planificat această acţiune neprietenească”, a spus Karasin.

Președintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federației , Constantin Kosacev, a declarat că decizia de la Chișinău este foarte asemănătoare cu lupta între diferite ramuri ale puterii, între președinție și guvern, spune el. Potrivit lui, decizia a fost „clar luată de către guvern” și o califică drept un „pas neprietenesc”. „În detalii încă urmează să ne clarificăm”, a mai adăugat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat astăzi persona non-grata cinci diplomați ruși. Deocamadată, oficial, nu se cunosc rangurile și numele acestora, precum nici motivele.