Prim-ministrul Pavel Filip a făcut un apel către Agențiea de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Premierul solicită reluarea recepționării cererilor de obținere a subvențiilor peste limita fondului de subvenționare, ca urmare a solicitărilor venite din partea Asociaţiilor de producători agricoli, informează 24H.MD.

Potrivit unui comunicat al Executivului, pentru anul 2016 au fost depuse 2659 de dosare de subvenționare înainte ca Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură să stopeze recepţionarea cererilor pentru acordarea subvenţiilor în conformitate cu „Regulamentul cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2016”. Dosarele recepţionate peste limita fondului de subvenţionare disponibil pentru anul curent vor fi autorizate spre plată în anul 2017.

Aproximativ 4,5 milioane de lei au mai rămas să fie achitate pentru anul 2015, dosarele respective sunt în prezent procesate de către AIPA. Amintim că pe parcursul anului curent au fost achitate datorii față de producătorii agricoli pentru anii 2014-2015 în sumă de aproximativ 480 milioane de lei.