Premierul Pavel Filip a efectuat, ieri, o vizită de lucru în raionul Ungheni. Șeful Cabinetului de miniştri a mers la grădiniţa de copii din satul Pîrliţa, unde a inspectat cum merg lucrările de reparaţie a acoperişului edificiului, care a fost deteriorat de calamităţile naturale din luna iunie a.c. şi urmează a fi înlocuit cu ţiglă metalică, transmite 24h.MD.

Prim-ministrul a fost informat şi despre stadiul de renovare a sistemului de încălzire a grădiniţei. Astfel, sobele vechi, care funcţionau pe bază de combustibil solid au fost înlocuite cu două cazane performante, iar geamurile vechi au fost înlocuite cu geamuri-termopan. Proiectul este implementat cu suportul Guvernului României şi are o valoare totală de 940 mii lei.

Totodată, Premierul a discutat cu personalul instituţiei despre lacunele întâlnite în organizarea sistemului educaţional şi despre reforma învățământului preșcolar.

„Un stat poate fi prosper dacă pune accent pe trei obiective de bază: infrastructură, supremaţia legii şi, cel mai important, educaţia tinerei generaţii. Astăzi, nu pământul sau uzinele sunt factori de producție, ci capacitățile oamenilor și educația acestora. Sistemul educațional reprezintă o prioritate pentru acest guvern și vom depune toate eforturile pentru a-l moderniza şi eficientiza”, a subliniat Pavel Filip în discuţia cu conducerea instituţiei.