O scurgere de informații de pe adresa de e-mail a lui Renato Usatîi demonstrează că acesta într-adevăr are legături strânse cu serviciile secrete ruse și transmite informații unor agenți ruși.

Hackerii au spart o adresă electronică a lui Renato Usatîi – renato2003@mail.ru și au fost publicate mai multe conversații, inclusiv două mesaje transmise pe două adrese care se aseamănă foarte mult cu nume de cod ale unor agenți – „ash987” şi „grast5228”.

Deși este transmis pe două adrese diferite, mesajul este identic, ceea ce ar crea impresia că Usatîi transmite informații către două structuri diferite.

În acest mesaj transmite date ale unor jurnaliști, dar și ale unui director adjunct al Serviciului român de Informații Externe. Totodată, Usatîi menționează în mesaj că Natalia Morari este împreună cu Chiril Lucinschi. În mesaj parcă s-ar sugera că Morari își îndeplinește cu succes misiunea.

Din informațiile publicate pe Internet reiese că Usatîi i-a transmis unui controversat om de afaceri rus, implicat în Laundromat, detalii din dosarul legat de Vaeceslav Platon, cel care a condus operațiunea în Republica Moldova.

Într-o conferință de presă, Renato Usatîi a recunoscut că adresa electronică renato2003@mail.ru îi aparține lui, totuși a spus că nu ține minte toate conversațiile și mesajele pe care le-a trimis de pe ea și că nu ar fi folosit-o de aproximativ 3 ani.

a-5a-6a-7a-8a-10a-11a-12a-13a-14a-31a-41a-111