Igor Kolozaev, un susținător al Maiei Sandu și reprezentant al diasporei moldovenești, este de părerea că unii moldoveni se bucură prea devreme de victoria liderei PAS în primul tur. Într-o postare pe Facebook, Kolozaev scrie că Igor Dodon are mult mai mari șanse să câștige în turul doi al scrutinului.

“Mulți spun: „Maia Sandu a câștigat”, ceea ce nu este adevărat, mai corect ar fi să spunem că Maia Sandu a luat cel mai mare număr de voturi în primul tur, având un avantaj doar de 3.5% față de Dodon. Nu trebuie sa fii mare politolog ca să înțelegi că în turul doi, Dodon are șanse mult mai mari de a câștiga aceste alegeri”, scrie susținătorul Maiei Sandu.

Igor Kolozaev a prezentat un calcul matematic, potrivit căruia Igor Dodon iese învingător.

„Foarte simplu, dacă luăm cele aproximativ 6% pe care le-ar oferi doamnei Sandu electoratul lui Năstase, Țîcu și Chirtoacă și le comparăm cu cele 23% pe care ar putea să le ofere lui Dodon electoratul lui Usatîi și Ivanova, păi atunci vedem o mare diferență”, mai scrie Kolozaev.

Susținătorul Maiei Sandu mai este de părerea că nu tot electoratul al lui Andrei Năstase, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă o va vota pe lidera PAS.