Respingerea de către Parlamentul European a rezoluției de blocare a ajutorului macrofinanciar pentru Republica Moldova este un semnal pozitiv, transmis ţării noastre. Opinia aparţine vicepreşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Cebotari, şi a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

“La Bruxelles a fost conștientizată situația reală de la noi din țară și faptul că au fost atrași într-un joc politic în anumite perioade. Este un semnal că instituțiile europene vor trata Republica Moldova în funcţie de acțiunile și faptele pe care le livrăm”, a declarat Vlad Cebotari, citat de timpul.md.

În acelaşi timp, Vlad Cebotari a subliniat că reformele implementate de actuala guvernare aduc deja roade concrete. “În 2018 vor fi încasări la buget mai mari cu 360 de milioane de euro comparativ cu 2017. Anume aceste încasări sunt rezultatul acelor reforme care s-au produs în administrarea fiscală, vamală”, a precizat vicepreşedintele PDM.

La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi a apreciat faptul că Parlamentul European nu s-a lăsat atras în jocurile electorale din Moldova. “Este salutabil că Parlamentul European nu s-a lăsat atras în jocuri politice cu caracter electoral. Este dezonorant faptul că unii politicieni de la noi doresc să vină la putere prin solicitări adresate partenerilor europeni care sunt împotriva cetățenilor, ceea ce strică imaginea țării”, a precizat Valeriu Ghileţchi.

Amintim că Parlamentul European a respins, cu majoritate de voturi, proiectul unei rezoluții inițiată de PPE, care prevedea includerea condițiilor politice pentru acordarea ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru țara noastră.