În legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei ”Palanca”, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră informează participanții la traficul transfrontalier despre instituirea, din data de 31 iulie,  a unor restricții de circulație pentru mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri, se anunță într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada derulării lucrărilor de reconstrucție, unitățile de transport din categoriile specificate vor fi redirecționate spre postul vamal ”Tudora”. Postul vamal Palanca va rămâne funcțional pentru autoturismele cu capacitatea de încărcare ce nu depășește 3,5 tone, precum și pentru microbuzele cu până la 22 de locuri, în acest sens fiind amenajat un post vamal temporar.

Extinderea și modernizarea punctului de trecere ”Palanca”  este realizată în cadrul proiectului ”Construcția punctului de trecere Palanca pentru organizarea controlului comun pe teritoriul Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în RM.

Instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, dar și va asigura o mai mare transparență în procesul de efectuare a controalelor de rigoare, prin implementarea principiilor ”Ghișeului Unic” și ”Opririi Unice”.