Un locuitor al orașului Soroca a fost reținut pentru 72 de ore, fiind bănuit de complicitate la perfectarea ilegală a documentelor oficiale. Reținerea acestuia a avut loc în data de 13 iunie curent, urmare a descinderilor la domiciliul și locul de muncă, efectuate de către polițiștii de frontieră și procurori.

În cadrul unei cauze penale pornite pe faptul confecţionării, deţinerii și folosirii documentelor oficiale false, au fost identificate mai multe persoane, cetățeni moldoveni, bănuite de săvârșirea infracțiunii date. Astfel, în baza informațiilor operative, echipa comună din Direcția regională VEST, formată din ofițerii de investigații și urmărire penală, dar și echipelor mobile, sub coordonarea Procuraturii, a descins în orașul Soroca, fiind percheziționat domiciliul și biroul de serviciu al unui bănuit, moldovean de 28 de ani.

Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au ridicat tehnica de calcul al suspectului, care va servi ca material de probă în cauza penală. Bărbatul riscă amendă în mărime de la 550 la 950 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.