Un individ în vârstă de 22 ani, originar din raionul Ialoveni, a fost încătuşat de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce a atacat în stradă o domnişoară, deposedând-o de geanta personală. Incidentul a avut loc pe strada Petru Zadnipru a sectorului Ciocana, în jurul orei 00.30, când victima de 26 ani se deplasa singură pe trotuar. Potrivit ei, individul ar fi atacat-o prin surprindere, aplicându-i lovituri cu picioarele. În geantă se aflau bani, telefonul mobil şi alte bunuri materiale în valoare de peste 7 500 lei.

Momentul jafului a fost observat de către nişte trecători, care au alertat imediat Poliţia şi au intervenit la reţinerea făptaşului. Ulterior el a fost reţinut de către poliţişti în curtea unui bloc de locuit, unde încerca să se ascundă, fiind încătuşat şi escortat a Inspectorat pentru audieri. Individul a recunoscut acţiunile criminale şi într-un caz similar săvârşit anterior.

Bunurile sustrase au fst returnate victimei, iar individul reţinut pe un termen de 72 de ore şi cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

Poliţia Capitalei a sporit acţiunile de cmbatere şi prevenire a infracţiunilor stradale.