Românii şi turcii preferă ca temperatura din camera în care dorm să fie de 25 de grade Celsius, la polul opus fiind britanicii şi germanii, care acceptă temperaturi sub 15 grade.

Un studiu E.ON şi Kantar EMNID referitor la traiul în Europa arată că 18% din români consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii. Alţi 27% din cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii italieni, 34% din aceştia preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferată de 22% din germani.

Conform studiului, o treime din populaţia Turciei alege să-şi petreacă nopţile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, nopţile turcilor se situează în topul clasamentului.

Temperaturile scăzute în dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. Nu mai puţin de 18% din aceştia preferă temperaturi mai mici. Mai mult, în Germania oamenii îşi doresc ca temperatura din dormitor să fie scăzută, 17 % din germani preferând să se odihnească la temperaturi sub 15 grade, notează Mediafax cu referire la studiu.