Scafandrii Detașamentului Căutare Salvarenr.1 din municipiul Chișinău au recuperat ieri din râul Nistru cadavrul unei minore în vârstă de 11 ani. Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale, colectate din subdiviziunea teritorială, cazul a avut loc în ieri dimineață la ora 10.30 minute în apropiere de localitatea Corjova, raionul Criuleni.

Fata a mers la râu cu prietenii, iar după ce acesta a intrat în apă, nu a mai reușit să iasă. Copii au alertat localnicii, iar ulterior a fost solicitată poliția și scafandrii Serviciului Situații Excepționale. Angajații Detașamentului Căutare Salvare nr.1 au efectuat lucrări subacvatice reușind să recupereze cadavrul minorei către ora 15.30. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate de organele de drept.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii care au în grijă minori să nu le permită scăldatul în locuri neamenajate. Mai mult, maturii sunt îndemnați să monitorizeze minorii atunci cînd merg în spații de agrement. Conform datelor Serviciului Situații Excepționale, de la începutul anului 2017 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 25 de persoane, dintre care 3 copii.