Mai mulți oameni care au venit să se odihnească pe plaja bazinului acvatic din apropierea localității Ghidighici au fost instruiți, ieri, cum să prevină un înec, transmite 24h.MD.

Acțiunea face parte din cadrul campaniei de prevenire a înecurilor, organizată de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI în comun cu Inspectoratul General de Poliție.

Astfel, recomandările salvatorilor și ale polițiștilor au fost prezentate în contextul desfășurării cursei de înot „Sea Mile”. Pe teritoriul plajei a fost amenajat un cort, unde au fost prezentate spoturi sociale de prevenire a înecurilor și manevre de prim ajutor.

Angajații SMURD au arătat în practică cum trebuie acordat primul ajutor calificat, ce trebuie să știe o persoană care vrea să acorde asistență și ce nu trebuie să întreprindă.

Polițiștii au împărțit pliante, iar angajații Serviciului Situații Excepționale le-au vorbit oamenilor despre pericolele cu care s-ar pute întâlni în cazul nerespectărilor regulilor de comportament în apă.

Conform datelor statistice, peste 60 de persoane, inclusiv 13 copii, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară., în acest an. În mare parte, cauza acestora este nerespectarea regulilor de natație. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va continua campania de prevenire a înecurilor care are drept scop preîntâmpinarea accidentelor pe apă.