În cadrul ședinței de astăzi a Executivului, au fost numiți în funcție șapte secretari generali de stat, care au promovat concursul pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de nivel superior, după cum urmează:

Costin Iulia – Ministerul Economiei şi Infrastructurii;

Munteanu Anatolie – Ministerul Justiţiei;

Căpățînă Mihail – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene;

Burduja Radu  – Ministerul Apărării;

Gîlca Boris – Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale;

Șarov Igor – Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării;

Ușurelu Iurie – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Prim-ministrul Pavel Filip a adresat felicitări noilor secretari generali de stat, urându-le succes în activitate. Totodată, Premierul a menţionat că acest exerciţiu  este o etapă importantă în implementarea reformei Guvernului, care va duce la depolitizarea instituțiilor.

„Secretarii generali sunt funcționari publici și urmează să ducă și memoria instituțională a ministerului în continuare. Secretarii nu au decât să se concentreze nemijlocit pe activitatea ministerelor, astfel încât să asigure implementarea programului de guvernare și a Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere”, a subliniat Pavel Filip.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat că a fost prelungit termenul pentru depunerea dosarelor la funcţia de secretar general de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor, iar în prezent se desfăşoară concursul pentru funcțiile de secretar de stat în cadrul ministerelor.