Mai mulți indivizi, care fac parte dintr-un grup infracțional organizat, sunt documentați de polițiștii de frontieră, fiind bănuiți de implicare în activitatea de contrabandă cu țigări. Este vorba de șase cetățeni ai R. Moldova, locuitori ai raionului Ungheni, cu vârsta cuprinsă între 18 – 50 ani.

Reținerea a avut loc în data de 13 decembrie curent, în jurul orei 05:30, în urma datelor acumulate de către ofițerii de investigații, în privința unor acțiuni ilicite manifestate prin transmiterea, pe sectorul ”verde” al frontierei de stat, din R. Moldova în România, a produselor de tutungerie. Astfel, cu suportul echipelor mobile, angajații Sectorului poliției de frontieră Valea Mare, în zona de competență, au depistat 6 colete care conțineau 10.000 de pachete țigări marca ”Ashima” și o barcă gonflabilă cu pompă.

În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor și au încercat să fugă, însă datorită vigilenței operative a angajaților Poliției de Frontieră, cei șase suspecți au fost reținuți și conduși la sector pentru audieri. În prezent, se desfășoară măsurile speciale de investigații și acțiunile de constatare ce se impun, în scopul elucidării circumstanţelor şi deconspirarea tuturor participanţilor cu ulterioara atragere a acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.