Satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi din raionul Dubăsari, care sunt situate pe malul stâng al Nistrului, practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova. Asta după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit până pe 15 iunie regimul stării de urgentă.

Locuitorii acestor sate sunt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucât drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean care, în prezent, este blocat de către structurile transnistrene. Bacul plutitor nu face fată fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sunt nevoiți să stea în rând de cu noapte. Această problemă a fost discutată de către șeful statului Igor Dodon cu președintele raionul Dubăsari Grigore Filipov.

„I-am comunicat dlui Filipov că intenționez să discut această situație cu conducerea Transnistriei, ca să identificam soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari”, a comunicat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii s-au discutat și alte chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte sociale și instituții de învățământ, despre problemele din agricultură.