Procuratura municipiului Chişinău şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au finalizat urmărirea penală şi au trimis în judecată cauza penală de învinuire a 8 membri ai unei grupări criminale, specializate în contrabandă şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari (buprenorfin „SUBUTEX”).

Potrivit probelor acumulate, membrii grupării criminale au introdus substanţa psihotropă – buprenorfin (SUBUTEX) pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă din Franţa, tăinuindu-o de controlul vamal. În Republica Moldova substanţa indicată a fost prelucrată şi comercializată în diferite raioane ale ţării.

Urmare a unui complex de măsuri speciale de investigaţii, realizate în vara acestui an în raioanele Rezina şi Orhei au fost reţinuţi opt membri ai respectivului grup criminal. Inculpaţii au vîrstele cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Orhei, Rezina şi Rîbniţa, printre aceştia figurînd şi o profesoară de clasele primare de la un liceu din Orhei. În cadrul percheziţiilor corporale şi în locuinţele acestora au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari şi bani proveniţi din activitatea criminală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate de procurori, inculpaţii riscă pînă la 15 ani închisoare.

Operaţiunea de documentare a acţiunilor ilicite ale inculpaţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în colaborare cu angajaţii Direcţiei Antidorg din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI.