Astăzi, 11 octombrie curent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) a fost gazda unei delegații din Armenia aflată în vizită de studiu în Republica Moldova. Vizita a avut ca scop studierea bunelor practici în domeniul migrației forței de muncă, reintegrării migranților, protecției sociale a migranților, precum și programele existente în domeniu, comunică 24H.MD.

Întrunirea a fost prezidată de viceministrul Anastasia Oceretnîi, împreună cu reprezentanții direcțiilor de profil, care au adus la cunoștință acțiunile prioritare ale ministerului și i-au informat care sunt statele semnatare ale acordurilor în domeniul migrației de muncă și protecției sociale ale lucrătorilor migranți.

”Crearea condițiilor optime de angajare legală a cetățenilor noștri peste hotare prin semnarea acordurilor bilaterale cu statele de destinație a lucrătorilor migranți, precum și reintegrarea acestora pe piața muncii din Republica Moldova este una din prioritățile actuale ale ministerului”, a declarat dna. Anastasia Oceretnîi.

Semnarea acordurilor cu majoritatea țărilor de destinație a lucrătorilor migranți va asigurarea protecția drepturilor și libertăților lucrătorilor migranți, asigurarea tratamentului egal al lucrătorilor moldoveni cu cel al lucrătorilor statelor cu care sunt încheiate aceste acorduri precum și protecția socială a acestora.

Delegația din Armenia a fost compusă din reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale, Ministerul Diasporei, Serviciul de Stat Migrațiune, Ministerul Administrației Teritoriale și Dezvoltării, Ministerul Afacerilor Externe.