O delegație a Republicii Moldova formată din reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Educației, Academiei de Studii Economice, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au participat recent, la conferința „Investiție în oameni și capacități” a strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării(SUERD), la Viena, Austria, informează 24H.MD.

Scopul conferinței a fost de a prezenta bunele practici și experiențele acestor țări în dezvoltarea proiectelor inovative privind creșterea calității și eficienței educației, sprijinirea cooperării în politicile privind piața forței de muncă și promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale.

Participanții la conferință au discutat despre politicile europene actuale de creștere și dezvoltare, cât de eficiente sunt abordate cunoștințele și competențele, precum și care sunt provocările care le întâmpină în domeniul educației, pieței muncii și participarea societății civile.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei au prezentat realizările Republicii Moldova în implementarea Ariei prioritare nr.9 și au reiterat necesitatea consolidării capacităților sale de a coordona și implementa SUERD conform angajamentelor asumate.

Totodată, aceștia au menționat importanța participării la programele transfrontaliere și transnaționale de cooperare.

Menționăm că la conferință au participat reprezentanți din 14 țări din regiunea Dunării. SUERD are la bază 11 priorităţi, iar Republica Moldova coordonează împreună cu Austria prioritatea din strategie care se referă la investiţia în oameni şi capacităţi.